Aktualności

08 sierpnia 2019 13:46 | Aktualności

POPŻ Podprogram 2018- efekty

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1.  Ośrodek Pomocy Społecznej w Kłodawie z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2.  Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 492 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 24,231 ton żywności;
  •  2460 paczek żywnościowych;

 

5. W ramach Podprogramu 2018 dla 35 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • Kulinarne – 2 spotkania dla 16 uczestników
  • Kulinarne – 2 spotkania dla 19 uczestników

Przeczytano: 22 razy.| Wydrukuj|Do góry

POPŻ.jpg